Ministrul Justitiei vrea sa creasca alocatia zilnica de hrana pentru detinuti la 5 lei

Alocatia zilnica de hrana pentru detinuti ar putea fi majorata de la 3,5 lei la 5 lei, a anuntat ministrul Justitie, Raluca Pruna.

Ministrul Justitiei a spus ca dupa adoptarea regulamentului pentru aplicarea legii executarii pedepselor a inceput sa lucreze la elaborarea legislatiei tertiare, in cadrul careia va trebui sa se discute si despre alocatia de hrana a detinutilor, conform NEws.ro

”Se spune mereu ca un detinut costa statul 100 de lei, mai mult decat un pacient sau un copil, numai ca din 100 de lei, norma de hrana este de 3,5 lei pe zi. Si atunci m-am gandit daca nu putem face cumva sa crestem norma de hrana si avem niste promisiuni, am facut si niste proiectii bugetare si nu am sa ma las pana nu avem alocati cinci lei pe zi pentru norma de hrana a detinutilor”, a anuntat marti, la Conferinta Nationala a Proiectului "Prison Litigation Network”, organizata de Asociatia Grupul Roman pentru Apararea Drepturilor Omului – GRADO, ministrul Pruna.
Aceasta a precizat ca majorarea alocatiei la cinci lei nu va insemna si o crestere semnificativa a calitatii hranei.

Demnitarul a mai spus ca a demarat si operatiunea “Curatenie in penitenciare”, precizand ca nu trebuie buget ca macar sa se incerce omorarea plosnitelor care invadeaza penitenciarele romanesti.

“Bugetul ANP nu este cat ar trebui sa fie, dar nu este un buget mic. Este un buget care, din pacate, este in situatia multor institutii din Romania: 80 la suta din bugetul unei institutii inseamna numai salarii si iti ramane o diferenta de maxim 20 la suta pentru ceea ce are de facut institutia respectiva. Nu transmit un mesaj ca umblam la salarizare, dar trebuie sa incercam sa ne descurcam ceva mai bine cu cei 20 la suta care ne raman pentru a ne indeplini atributiile”, a mai spus ministrul.

Sursa foto: sakhorn / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri