"Admite contestatia formulata de contestatoarea Hexi Pharma Co SRL impotriva ordonantei de instituire a masurilor asiguratorii nr. 191/P/2016 din 31.05.2016 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica", se arata in hotararea instantei, conform News.ro

Curtea de Apel Bucuresti a ridicat, in parte, masura asiguratorie dispusa asupra conturilor bancare deschise la CEC Bank si Banca Comerciala Romana apartinand Hexi Pharma.

Ce sume pot fi folosite din conturile deblocate

Decizia vizeaza insa numai "sumele de bani ce urmeaza a fi platite cu titlu de utilitati, salarii, precum si a urmatoarelor plati, pentru acoperirea cheltuielilor necesare cu: mentenanta sistemelor de detectie si stingere incendiu; serviciile de paza; service mentenanta stivuitor; autoturisme - combustibil, asigurari Casco si RCA; consumabile birotica necesare in activitatea curenta; taxele vamale, transport si TVA materie prima comandata anterior luarii masurilor preventive in prezentul dosar; cheltuieli retur materie prima; returnarea produselor de catre clienti si a cheltuielilor de distrugere a produselor la centre specializate; restituirea contravalorii produselor returnate catre clienti; contributii la bugetul consolidat al statului", potrvit judecatorilor.

Judecatoria Sectorului 5 a hotarat, in 16 mai, ca Hexi Pharma sa nu poata incepe, timp de doua luni, procedura de dizolvare sau lichidare, sa nu instraineze activele, sa nu diminueze capitalul social si sa nu faca niciun fel de transferuri banesti sau plati, cu exceptia salariilor si a platilor la utilitati, in aceasta perioada fiind interzisa orice vanzare de produse biocide.

Citeste si:

Instanta a admis atunci cererea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) de suspendare a dizolvarii sau lichidarii firmei Hexi Pharma. In urma acestei decizii, compania Hexi Pharma a renuntat, in 17 mai, la cererea de insolventa pe care a depus-o, pe 11 mai, la Tribunalul Bucuresti, instanta luand act de solicitarea firmei.

Cererea PICCJ a fost depusa in contextul in care a fost inceputa urmarirea penala fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.

Sursa foto: agerpresfoto