Liviu Dragnea este audiat la DNA in dosarul in care este acuzat alaturi de fosta sa sotie, presedintele PSD sta la coada ca sa intre la DNA

Liviu Dragnea, presedinte PSD, a fost la DNA pentru a fi audiat intr-un dosar pentru fapte de coruptie pe care le-ar fi comis in perioada in care a fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. Acesta este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu si fals intelectual. Liviu Dragnea sta la coada pentru a intra in sediul DNA, unde la aceeasi ora au venit mai multe persoane, conform News.ro

Liviu Dragnea a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10.00 si a fost nevoit sa stea la coada, pentru ca, la aceeasi ora au venit la DNA mai multe persoane, citate in alte dosare. Printre acestia este si Alexandru Ciocalteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" din Bucuresti, pus recent sub acuzare pentru luare de mita si cercetat in arest la domiciliu.

Dragnea a fost citat de procurorii DNA sa se prezinte in dosarul in care este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual, fiind acuzat ca, in perioada in care a fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a pus-o pe sefa DGASPC Teleorman Floarea Alesu sa mentina in functii doua angajate care nu se prezentau la serviciu, ci lucrau la sediul PSD Teleorman, condus atunci de Dragnea.

Presedintele PSD a fost pus sub acuzare in 6 aprilie, el avand calitatea de suspect in dosarul in care este cercetata si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, precum si fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

In acelasi dosar, in 11 mai a fost audiat si primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in calitate de martor

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fosta Dragnea) a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri