Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie comise in perioada 2010- 2012, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

In aceasta cauza, anchetatorii fac cinci perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, din care una la sediul unei institutii publice si restul la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca institutia publica unde au loc perchezitii este Primaria Jilava, iar printre persoanele vizate este si primarul suspendat Adrian Mladin, suspectat de luare de mita. Adrian Mladin a obtinut, la alegerile locale din 5 iunie, un nou mandat de primar, el candidand ca independent. Mladin este, in prezent, suspendat din functie, interimatul fiind asigurat de viceprimarul Ilie Ionescu.

In 28 martie 2014, primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare, iar fostul edil din Snagov, Apostol Musat, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, in dosarul in care sunt acuzati de coruptie. Decizia a fost contestata si se judeca la instanta suprema, urmatorul termen fiind in 27 iunie.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock