Dan Ioan Popescu a spus, la intrarea in sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organziata si Terorism, ca a vazut pe un site o stire ca dupa zece ani este chemat la DIICOT, conform News.ro

Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Klaus Iohannis a avizat cererea DIICOT de urmarire penala a sa in dosarul Rompetrol 2, Dan Ioan Popescu a spus: „Presedintele cred ca joaca rol de primar, pentru ca vizeaza orice. Cred ca presedintele nu citeste ce vizeaza”.

Dan Ioan Popescu a refuzat sa raspunda altor intrebari legate de dosar si de urmarirea sa penala, aratand ca va da mai multe declaratii dupa ce va discuta cu procurorii. Fostul ministru de Finante Mihai Tanasescu a fost pus in 17 iunie sub urmarire penala, de catre procurorii DIICOT, in dosarul Rompetrol 2, fiind acuzat de complicitate la delapidare.

Dan Ioan Popescu: DIICOT mi-a pus sechestru pe doua apartamente, pe terenuri pasune si pe conturi

Fostul ministru al Economiei Dan Ioan Popescu a declarat, la iesirea de la DIICOT, ca procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal in cazul Rompetrol 2, “un dosar mamut, de peste un million de pagini”, dar nu a dat declaratie miercuri, urmand sa revina in alta zi. Dan Ioan Popescu a precizat, pentru News.ro, ca procurorii i-au pus sechestru pe doua apartamente, pe terenuri pasune si pe conturi.

“Nu am dat declaratie, mi s-a adus la cunostinta urmarirea penala. Este un dosar mamut, iar asta inseamna poate un milion de pagini. Il voi consulta si apoi voi da si declaratii. (…) Nu eram prieten cu Patriciu, nu am discutat niciodata cu acesta, nu pe acest subiect, ca de discutat, se discuta”, a spus Dan Ioan Popescu.

Citeste si:

El a precizat ca, din informatiile pe care le are, statul nu a pierdut absolut nimic, iar din datoria Rompetrol s-au recuperat peste 200 de milioane de euro pana in prezent.

“Acea ora de urgenta a fost data pentru un agent economic care intre timp a platit zece miliarde de euro la bugetul de stat, care asigura sapte mii de locuri de munca si care, dupa parerea mea, si-a indeplinit toate indatoririle. Statul nu a pierdut absolut nimic. Pai daca Patriciu a vandut cu trei miliarde de euro, iar statul are 50 la suta, cat a primit statul? (…) Incepand cu 2003 s-au platit cate 25 de milioane de euro anual, cu titlu de dobanda la obligatiuni”, a precizat Dan Ioan Popescu.

Fostul ministru a mai spus ca procurorii i-au pus sechestru “pe putinele bunuri pe care le are”, adaugand ca a respectat si respecta legea, iar aceasta punere sub acuare i-a afectat imaginea interna si externa.

“Am o imagine externa si relatii, nu-mi place acest mod de lucru. Voi reveni la DIICOT cand voi avea posibilitatea sa studiez dosarul”, a mai spus Dan Ioan Popescu.

Sursa foto: agerpresfoto