Proiectul este initiat de catre social-democratii Ovidiu Iane si Dan Tudorache si este semnat de alti sapte deputati PSD. Potrivit intiativei legislative, norma de reprezentare a politistilor locali va fi de un politist local la 500 de locuitori, pentru comune, orase, municipii si sectoarele din Bucuresti, si un politist la 3.000 de locuitori, pentru judete si Bucuresti. Pentru unitatile administrativ teritoriale cu numarul de locuitori mai mic de 3.500 de locuitori, numarul maxim al posturilor va fi de cinci politisti, conform NEws.ro

Initiatorii precizeaza ca, pentru a actiona cu succes in folosul cetateanului si pentru a acoperi toate atributiile prevazute de lege, este nevoie de suplimentarea numarului politistilor locali.

Parlamentarii mentioneaza ca, potrivit legii de functionare a Politiei locale, Legea 155/2010, aceasta structura are numeroase atributii in ceea ce priveste ordinea publica, paza bunurilor, circulatia pe drumurile publice, disciplina in constructii si afisajul stradal, precum si protectia mediului.

In plus, politistii locali mai au in atributii activitatea comerciala dar si evidenta persoanelor. Parlamentarii mentioneaza ca politia locala indeplineste nu mai putin de 55 de atributii in activitatea pe care o desfasoara. Proiectul a fost depus saptamana trecuta la Parlament si urmeaza sa fie dezbatut de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Sursa foto: agerpresfoto