Curtea de Apel Constanta l-a condamnat pe Nicusor Constantinescu la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma continuata, marind astfel pedeapsa dispusa de Tribunalul Constanta, care era de trei ani de inchisoare. Magistratii au decis sa deduca din pedeapsa perioada arestului preventiv din 20 mai pana in prezent, conform NEws.ro

Instanta a respins ca nefondata o solicitare a lui Constantinescu de repunere a dosarului pe rol. El a fost obligat la plata a 4.000 de lei cheltuieli judiciare, iar Centrul Militar Zonal, parte civila in dosar, trebuie sa plateasca 600 de lei cheltuieli judiciare.
Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva.

In toamna anului trecut, Tribunalul Constanta a dispus o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare pentru Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal. El a fost judecat pentru ca in calitate de presedinte al Consiliului Judetean a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta. De asemenea, instanta a considerat ca el nu a asigurat o finantare corespunzatoare pentru Centrul Militar Zonal in perioada 2009 - 2013.

Luni, Nicusor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu dupa ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia nu este insa definitiva.

Sursa foto: agerpresfoto