18 Iulie 2016

Ioan Niculae, proprietarul Interagro, va fi liberat conditionat. Decizia Tribunalului Dambovita este definitiva



Magistratii de la Tribunalul Dambovita au dispus punerea in libertate a omului de afaceri Ioan Niculae, patronul Interagro, condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare pentru fals in inscrisruri sub semnatura privata in dosarul „Mita la PSD”. Ioan Niculae urmeaza sa paraseasca Penitenciarul Gaesti vineri seara.

„In temeiul disp. art. 425 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedura penala, respinge ca nefondata contestatia formulata de catre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie–Directia Nationala Anticoruptie –Serviciul Teritorial Ploiesti, impotriva sentintei penale nr. 974/27.05.2016 pronuntata de catre Judecatoria Gaesti in dosarul nr. 2522/232/2016, intimat-condamnat fiind Niculae Ioan, aflat in Penitenciarul Gaesti. In temeiul disp. art. 275 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat cu procesul penal raman in sarcina statului. Definitiva”, se arata in minuta Tribunalului Dambovita, potrivit News.ro.

Este a doua cerere de liberare conditionata formulata de Ioan Niculae dupa ce prima, depusa in luna februarie, a fost respinsa de magistrati. In motivarea deciziei din 19 februarie 2015, magistratii noteaza ca, potrivit pontajelor de la dosar, Niculae a scris carti cu valoare stiintifica in doar cateva ore, la Penitenciarul Gaiesti.

Cel mai mult - 22 de ore si 40 de minute - Niculae a stat sa scrie lucrarea „Bioetanolul - combustibilul viitorului”, in timp ce, pentru a scrie lucrarea ”Biodieselul - motorina ecologica” a stat 0 ore, au aratat judecatorii .

”Valorificarea energetica a biomasei” a fost pontata ca lucrata in 16 ore, ”Orientari moderne in productia vegetala” - in 18 ore„ iar ”Tehnologii moderne in productia vegetala” - in 16 ore. Astfel rezulta o medie de 14 ore si 30 de minute pentru fiecare lucrare stiintifica.

Ioan Niculae a fost condamnat pe 2 aprilie 2015 la doi ani si sase luni de inchisoare pentru fals in inscrisruri sub semnatura privata in dosarul ”Mita la PSD”. In hotararea de condamnare se arata ca, in calitatea sa de actionar principal al grupului Interagro, ar fi cerut, in acte, un studiu Insomar pentru calitatea constructiilor din Romania insa, in realitate, banii erau destinanti finatarii ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009.



Citeste si