Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR, nu a obtinut arestul la domiciliu: magistratii au dispus arestul preventiv pentru 16 zile

Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR, a fost arestat preventiv pe o perioada de 16 zile, in urma deciziei date de mahistratii instantei supreme, in dosarul in care acesta este acuzat ca a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

"Admite contestatia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (...) dispune luarea masurii arestului preventiv fata de Bogdan Olteanu pe o perioada de 16 zile incepand cu data punerii in executare a mandatului", arata magistratii instantei supreme. Decizia este definitiva, conform News.ro.

Judecatorii ICCJ au respins, totodata, ca nefondata contestatia formulata de Bogdan Olteanu la masura arestului la domiciliu. Procurorii DNA au cerut, joi, instantei supreme sa inlocuiasca masura arestului la domiciliu cu arestul preventiv in cazul lui Bogdan Olteanu, in timp ce fostul viceguvernator al BNR spunea ca spera sa ramana acasa sau sa fie cercetat in libertate, in dosarul in care este acuzat ca a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat joi contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie dupa ce, in 29 iulie, un judecator de drepturi si libertati de la instanta suprema a decis ca Bogdan Olteranu sa fie plasat in arest la domiciliu, respingand cererea procurorilor de arestare preventiva. Decizia a fost contestata si de Bogdan Olteanu, care dorea sa fie lasat in libertate sau sa fie luata in cazul sau cel mult masura controlului judiciar.

“Sper sa raman acasa. Va fi o zi lunga”, a declarat Bogdan Olteanu, la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri