ANAF a recuperat in ultimele saptamani aproximativ 7,9 milioane de lei in dosarele Voiculescu si Marian Iancu, suma fiind obtinuta din vanzarea unor bunuri intrate in proprietatea statului in urma unor sentinte judecatoresti. Astfel, Fiscul a vandut la licitatie o vila din strada Aviator Zorileanu (Bucuresti) cu pretul de 4,55 milioane lei, precum si actiuni de 3,17 milioane lei la societatea Sanagra, din judetul Mures, a carei obiect de activitate este cresterea bovinelor de lapte.

Vila si actiunile Sanagra au fost preluate de stat de la fiicele omului de afaceri Dan Voiculescu.

In plus, ANAF a vandut si o statie de carburanti din Timis in dosarul Marian Iancu.

In toate cele trei cazuri, ANAF a obtinut in cadrul licitatiei preturi mai mari decat cele de pornire.

Pentru actiunile Sanagra pretul de pornire la licitatia in care au fost vandute s-a situat la 1,46 milioane lei, iar pentru vila din Aviator Zorileanu la 4,53 milioane lei.

Citeste si:
ANAF anunta ca nu face descinderi in apartamentele romanilor
ANAF anunta ca nu face...

Cel mai bine a vandut ANAF statia de carburanti din Timis, pretul platit fiind de sase ori mai mare decat cel de pornire.

Suma recuperata in dosarul Voiculescu, de aproape 1,8 milioane de euro, reprezinta doar o mica parte, circa 3%, din prejudiciul stabilit de instanta omului de afaceri în dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), de 60 de milioane de euro.

Statul are de recuperat sume mari de bani si de la Marian Iancu, in dosarul Rafo. Recent, ANAF a vandut pentru recuperarea din prejudiciile stabilite in acest dosar cateva zeci de apartamente din Cartierul Francez.

Citeste si:
Protestatari cer daune morale de 200.000 de lei de la Jandarmerie
Protestatari cer daune morale...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani a recuperat statul de la condamnatii in marile dosare penale