Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecatoriei Sector 5 in cazul fostului rector al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti Gheorghe Popa, care concomitent cu functia de conducere detinuta a facut parte si din echipa de implementare a unui proiect derulat de institutie si a aprobat mai multe documente, dispunand efectuarea de plati catre sine, valoarea totala a veniturilor realizate astfel fiind de peste 8.200 de lei.

Agentia Nationala de Integritate a constatat indicii privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese de catre fostul rector al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti Gheorghe Popa, in conditiile in care concomitent cu functia de conducere detinuta acesta a facut parte si din echipa de implementare a proiectului "Promovarea cercetarii stiintifice din domeniul criminalisticii in activitatea judiciara”, derulat in cadrul Academiei de Politie, scrie News.ro.

Potrivit ANI, Popa a semnat, a aprobat mai multe documente si a dispus efectuarea de plati catre sine, valoarea totala a veniturilor realizate astfel fiind de 8.205 de lei.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul Judecatoriei Sector 5 pentru cercetari in cazul lui Gheorghe Popa, privind infractiunea de conflict de interese.

Gheorghe Popa s-a aflat la conducerea Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti din anul 2014 si pana in luna martie a acestui an, cand a fost pensionat, prin decret prezidential.

Suse din academie declarau pentru News.ro ca Gheorghe Popa a cerut sa se pensioneze dupa ce Corpul de control al ministrului Internelor a descoperit mai multe nereguli in modul in care au fost gestionate fondurile europene, dar si legat de mai multe numiri pe functii care nu ar fi respectat cerintele legale. Gheorghe Popa a fost sef al Politiei Romane, insa a fost inlocuit din aceasta functie dupa scandalul achizitionarii de autoturisme Dacia Logan, dotate cu echipamente specifice muncii de politie, la pretul de 78.750 de euro bucata.

Sursa foto: bikeriderlondon, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri