Numarul de contestatii ale contribuabililor impotriva deciziilor de impunere ale angajatilor ANAF a scazut in prima jumatate a acestui an cu 47% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 4.185, a anuntat, vineri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care sustine ca tendinta ar reflecta imbunatatirea calitatii actelor administrativ fiscale ale inspectorilor ANAF.

In primul semestru din 2015 au fost depuse 7.798 de contestatii impotriva deciziilor de impunere, daca nu se iau in calcul cele 8.380 de contestatii referitoare la stabilirea CASS aferenta anului 2012.

"In acelasi timp, referitor la contestatiile contribuabililor respinse de ANAF si analizate de catre instantele judecatoresti au fost pronuntate in semestrul I din 2016 hotarari definitive care au confirmat constatarile inspectorilor ANAF si au mentinut 991,99 milioane lei (89,49%) din suma totala de peste 1,10 miliarde lei, care a facut obiectul litigiilor", a precizat ANAF, conform News.ro.

Procentul solutiilor favorabile ANAF, de aproape 90%, depaseste semnificativ media ultimilor cinci ani, de 77%, si "indica de asemenea o imbunatatire a calitatii actelor administrativ fiscale ale ANAF".

Recent, presedintele ANAF, Dragos Doros, a admis ca Fiscul a consumat resurse importante cu verificari care nu au adus rezultate, insa a precizat ca institutia va modifica metodologiile de verificare a contribuabililor, ”ca sa nu se mai concentreze cu controale inutile pe acestia”.

Citeste si:
Criza Coronavirus îți va afecta dramatic business-ul. Află cum să...
Criza Coronavirus îți va...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Impozit de 1% pe investiții și eliminarea CASS. Vis sau realitate pe bursă?
Setari Cookie-uri