In primul semestru din 2015 au fost depuse 7.798 de contestatii impotriva deciziilor de impunere, daca nu se iau in calcul cele 8.380 de contestatii referitoare la stabilirea CASS aferenta anului 2012.

"In acelasi timp, referitor la contestatiile contribuabililor respinse de ANAF si analizate de catre instantele judecatoresti au fost pronuntate in semestrul I din 2016 hotarari definitive care au confirmat constatarile inspectorilor ANAF si au mentinut 991,99 milioane lei (89,49%) din suma totala de peste 1,10 miliarde lei, care a facut obiectul litigiilor", a precizat ANAF, conform News.ro.

Procentul solutiilor favorabile ANAF, de aproape 90%, depaseste semnificativ media ultimilor cinci ani, de 77%, si "indica de asemenea o imbunatatire a calitatii actelor administrativ fiscale ale ANAF".

Recent, presedintele ANAF, Dragos Doros, a admis ca Fiscul a consumat resurse importante cu verificari care nu au adus rezultate, insa a precizat ca institutia va modifica metodologiile de verificare a contribuabililor, ”ca sa nu se mai concentreze cu controale inutile pe acestia”.