Robert Negoita, audiat la Parchetul ICCJ in dosarul privind un posibil plagiat

Robert Negoita a venit miercuri la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiat in dosarul privind un posibil plagiat, transmite News.ro.

Edilul Sectorul 3, Robert Negoita, a fost citat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) pentru a da declaratii in dosarul penal care se fac cercetari legate de faptul ca ar fi plagiat in lucrarea de doctorat intitulata "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social".
Robert Negoita a declarat, la intrarea in sediul PICCJ, ca a fost deschis un dosar, dar ca nu este vorba de fapte penale.

“Nu e cazul de asa ceva. Ca e un dosar in care se fac cercetari… Vorbim cand o sa ies”, a spus Negoita.

Dosarul a fost deshis in 4 august, dupa ce Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu, iar in aceeasi zi, procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus preluarea de catre PICCJ a dosarului in care se fac cercetari privind posibila incalcare a regimului proprietatii intelectuale, respectiv a drepturilor de autor, de catre Robert Negoita.

Comisia de etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat ca lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, este un plagiat si a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa ii retraga titlul de doctor, declara, in 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Citeste si:
Din groapă de gunoi, în parc. Cum arată cel mai nou parc din București
FOTO Cum arată cel mai nou...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Robert Negoita a scris, pe pagina sa de Facebook, ca nu regreta daca ii va fi retras titlul de doctor, ci faptul ca s-a lasat tentat, in trecut, de "moda" titlurilor academice, fiind un episod pe care si-l asuma si din care a invatat o lectie importanta, respective ca “singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa”.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita (44 de ani), a devenit doctor in Stiinte Juridice in 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonata de prof. univ. dr. Ioan Dascalu, care este conducator de doctorat asociat la Academia de Politie si fost decan al Facultatii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Teza care i-a adus lui Robert Negoita titlul de doctor in Stiinte Juridice este plagiata de la prima pana la ultima fraza, fiind copiata integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, scria jurnalista Emilia Sercan intr-un articol publicat pe 30 mai in PressOne. Ea a prezentat, in facsimil, lucrarea lui Negoita si textele din care acesta a copiat - articole de presa aparute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre altii, de economistul american Nouriel Roubini si de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu sau chiar referate scolare.

Citeste si:
Numarul 2 din Ministerul de Interne a plagiat in teza de doctorat
Numarul 2 din Ministerul de...
Sursa foto: AgerpresFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri