Dan Andronic, audiat la Directia Nationala Anticoruptie

Dan Andronic, consultant politic, a venit la Directia Nationala Anticoruptie, el declarand ca a fost citat pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar din 2015.

Dan Andronic a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10.00, la intrare spunand ca va da declaratii in calitate de martor.
La DNA este audiata, de aproximativ doua ore, si Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu. Fostul presedinte Traian Basescu a lansat, miercuri seara, acuzatii dure la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, acuzand-o ca a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale, conform News.ro.

”Am aflat prin DNA ca este un mic grup de procurori care se jura ca ma va face sa cer custodia unuia dintre nepoti, adica ii va aresta parintii. (...) In linii mari, cunosc componenta grupului de procurori, dar nu am s-o fac publica. Sunt cativa procurori foarte apropiati doamnei Kovesi si pe care i-a carat si consilieri si i-a pus si in functii dupa ce au rezolvat anumite dosare. N-o sa spun nume si va veni si o zi cand va trebui sa fac publice numele”, a spus Traian Basescu la Romania TV.

Consultantul politic si jurnalistul Dan Andronic este judecat in dosarul retrocedarii ilegale a fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov, alaturi de omul de afaceri Remus Truica, Printul Paul si alte 19 de persoane, intre care trei cetateni israelieni. Procurorii l-au trimis in judecata pe Andronic pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, ambele in forma continuata
Potrivit procurorilor, Remus Truica a fost consilier la cancelaria prim-ministrului pana in 2004, fiind cunoscut, conform datelor publice, ca o persoana cu influenta la autoritatile publice, chiar si dupa ce a fost eliberat din functia detinuta, iar Dan Andronic era considerat drept persoana influenta in lumea media, dar si in lumea politica, fiind consultant responsabil de campania electorala a premierului de atunci.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri