Mai multe dosare de omor, de jafuri, de disparitii devenite deja celebre, multe dintre ele finalizate cu ani grei de puscarie, au cunoscut, de-a lungul ultimior ani, rastunari de situatie incredibile. O serie de erori facute de oamenii legii au dus la condamnarea, pe nedrept, a unor oameni care nu aveau nicio vina, conform Adevarul.

Dupa ani in care si-au cautat dreptatea, victimele acestor erori judiciare nu si-au mai putut gasi, in schimb, viata linistita de pana sa fie luati in vizor de anchetatori. In schimb, adevaratii infractori fie au fost gasiti dupa zeci de ani, fie niciodata. In cadrul campaniei „Romania infractorilor necunoscuti”, va prezetam cateva dintre cele mai rasunatoare astfel de dosare, cu marturiile exclusive ale victimelor.

Cazul „Tundrea” reprezinta cea mai mare eroare a justitiei din Romania. Un om nevinovat a stat 12 ani in inchisoare, pentru o crima pe care nu a comis-o. In 6 iunie 1992, Mioara Gherasie (13 ani), din localitatea gorjeana Pojogeni, a fost gasita moarta pe malul unui parau. Minora avea capul spart cu o piatra, iar legistii au constatat ca fusese violata. Marcel Tundrea, vecinul victimei, a fost arestat sitrimis in judecata, in urma anchetei care a fost condusa de procurorul Ion Diaconescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj. Si instantele de judecata l-au gasit vinovat, iar Tundrea a fost condamnat la 24 de ani de inchisoare.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Danemarca si Romania, tarile UE cu cele mai putine autovehicule furate
Danemarca si Romania, tarile...

Sursa foto: ChameleonsEye / shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Doar 1,7% dintre romani doneaza sange. In Austria, 70%