Elena Udrea, pusa sub control judiciar in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009

Elena Udrea a fost pusa sub control judicar in dosarul in care a fost audiata la DNA, a declarat, joi, avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, conform News.ro.

Alexandru Chiciu a spus ca procurorii au luat masura controlului judiciar in cazul Elenei Udrea, desi in dosar sunt o serie de contradictii, iar declaratiile unor martori audiati la DNA infirma tezele procurorilor.

"Noi apreciem ca dosarul este absolut prematur realizat la acest moment, in conditiile in care procurorii au avut la dispozitie peste un an sa faca cercetarile. Exista o serie de contradictii intre actele procurorilor, descrierea situatiei de fapt in procesul verbal de aducere la cunostinta a calitatilor de suspect si elementele care s-au decelat din audierea martorilor”, a declarat Chiciu.

Avocatul a precizat ca Elena Udrea nu putea sa dea joi o declaratie la DNA, avand in vedere contradictiile si discrepantele din dosar, dar ca va da un punct de vedere in fata procurorilor dupa ce va studia materialul de urmarire penala.

"Urmeaza sa ni se puna la dispozitie dosarul si in mod sigur vom da declaratii, dupa ce se vor lamuri aceste contradictii, care provin de la procurori”, a mai spus Alexandru Chiciu.

Elena Udrea, Ioana Basescu si Dan Andronic au fost joi la DNA pentru a da declaratii sau a li se aduce la cunostinta acuzatiile din dosar, care ar avea legatura cu finantarea campaniei electorale din 2009. Consultantul politic Dan Andronic a declarat ca a asteptat mult pana a ajuns in fata anchetatorilor si a dat o declaratie scurta, in calitate de martor, intr-un dosar din 2015.

Audierile la DNA vizeaza fapte privind finantarea campaniei electorale din 2009, a declarat, joi, avocatul Vasile Plesa, precizand ca Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in mandatul Elenei Udrea, a fost pus sub control judiciar in aceasta cauza.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri