“Avem doua propuneri. (...) O lege se numeste legea debirocratizarii. O lege careia noi i-am spus lege, cu articol unic prin care autoritatile publice nu au voie sa solicite un document pe care deja il detin si asta trebuie sa punem prin lege. (…) Nu este posibil ca ANAF-ul, in formularul celebru 088 pentru codul de TVA sa-ti ceara certificatul constatator ca nu ai datorii, certificat pe care tot ANAF il da. Exemplele de absurditate pot continua si atunci cred ca trebuie sa ne oprim aici”, a afirmat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, conform News.ro.

A doua propunere a Consiliului National al IMM-urilor se refera la preventie si prevede ca firmele sa nu mai fie amendate fara ca reprezentantii acestora sa fie instruiti inainte, a mai spus Jianu.

“A doua lege este o lege extrem de simpla, la fel ca si cea anterioara. Noi i-am spus legea preventiei si cerem autoritatilor publice sa nu dea nicio contraventie fara sa faca o masura de preventie. Nu se poate ca in mediul de afaceri, si fac referire, spre exemplu, la ceea ce inseamna turism, sa vina controalele statului si imediat sa-ti dea o amenda. Eu spuneam plastic, daca ai cunoaste toate legile, ai fi doctor in drept, nu ai fi om care lucreaza in turism, care produce haine sau care lucreaza in port sau care are un mic chiosc sau o agentie de turism, ai fi doctor in drept”, a mentionat Florin Jianu.

Citeste si:

Jianu a participat la conferinta “Invest in Romania”, organizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania in parteneriat cu Departamentul pentru Promovarea Investitiilor si Comertului din Ministerul Economiei Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, eveniment care a avut loc vineri, la Pavilionul Expozitional din Constanta.

Obiectivele programului “Invest in Romania” sunt in principal atragerea de investitii si promovarea exportului, sustinerea si promovarea proiectelor prioritare stabilite la nivel judetean si regional, in directia domeniilor considerate strategice pentru investitii.

Sursa foto: wavebreakmedia / shutterstock.com