Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice va intra in vigoare la 31 octombrie, si nu in 31 decembrie, asa cum hotarase Guvernul, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, marti, actul normativ de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului pentru prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii.

Proiectul a fost adoptat cu 198 de voturi ”pentru”. Camera este for decizional, astfel ca proiectul urmeaza sa fie trimis spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis. Legea privind insolventa persoanelor fizice a fost adoptata de Parlament in luna mai 2015, iar in luna decembrie Guvernul a decis prorogarea cu un an a aplicarii Legii privind insolventa persoanelor fizice, conform News.ro.

Potrivit proiectului, romanii care au datorii vor avea posibilitatea sa-si declare falimentul personal. Acestia vor beneficia de doua proceduri: una administrativa, care prevede ca, in fata unei comisii de insolventa, isi vor putea face un plan de reesalonare a datoriilor pe 5 ani, si o procedura de lichidare in fata instantelor de judecata.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice, promulgata
Setari Cookie-uri