5 Octombrie 2016

Camera Deputatilor: Legea privind insolventa persoanelor fizice va intra in vigoare la 31 octombrie



Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice va intra in vigoare la 31 octombrie, si nu in 31 decembrie, asa cum hotarase Guvernul, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, marti, actul normativ de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului pentru prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii.

Proiectul a fost adoptat cu 198 de voturi ”pentru”. Camera este for decizional, astfel ca proiectul urmeaza sa fie trimis spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis. Legea privind insolventa persoanelor fizice a fost adoptata de Parlament in luna mai 2015, iar in luna decembrie Guvernul a decis prorogarea cu un an a aplicarii Legii privind insolventa persoanelor fizice, conform News.ro.

Potrivit proiectului, romanii care au datorii vor avea posibilitatea sa-si declare falimentul personal. Acestia vor beneficia de doua proceduri: una administrativa, care prevede ca, in fata unei comisii de insolventa, isi vor putea face un plan de reesalonare a datoriilor pe 5 ani, si o procedura de lichidare in fata instantelor de judecata.



Citeste si