Codruta Kovesi, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, spune ca, in ultima perioada, este o campanie extrem de agresiva pentru decedibilizarea activitatii DNA, facuta doar de persoane cercetate, iar pentru hartuirea procurorilor s-au platit sume enorme si "comisioane de succes". Kovesi precizeaza ca magistratii anticoruptie nu sunt intimidati de aceste atacuri agresive si isi vor continua activitatea.

Intrebata cum comenteaza declaratia lui Victor Ponta potrivit careia prima data a intalnit-o in 2011, la o podgorie detinuta de Sebastian Ghita, procurorul-sef al DNA a spus ca, in ultima perioada, “sunt atacuri foarte agresive asupra DNA”, din partea persoanelor cercetate de procurorii anticoruptie, conform News.ro.

“Aceste atacuri sunt facute pentru a intimida procurorii, dar mai ales este o campanie extrem de agresiva pentru decredibilizarea activitatii DNA. De altfel, s-au si platit sume enorme de bani si comisioane de succes pentru hartuirea procurorilor DNA si pentru campanii de denigrare a DNA”, a spus Kovesi, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Intrebata daca exista o legatura intre ceea ce se intampla in ultima perioada, inclusiv autodenuntul lui Sebastian Ghita privind teza sa de doctorat, si povestea cu Black Cube, Codruta Kovesi a spus ca sunt campanii platite de hartuire a DNA si in special de decredibilizare a institutiei pe care o conduce.

“Atacurile din ultima perioada, facute doar de inculpatii pe care ii cercetam sau de persoane cercetate in alte dosare dovedesc acest lucru. (…) In niciun caz nu ne intimideaza, nu ne decredibilizeaza, dar scopul urmarit este acesta, de a decredibiliza activitatea DNA. Sunt convinsa ca toate atacurile din ultima perioada, sustinute cu bani multi, au fost facute in acest scop, sunt facute in acest scop, dar raspunsul nostru este acela ca ne vom continua activitatea”, a mai spus Kovesi.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, dupa ce deputatul Sebastian Ghita a facut un autodenunt in care a sustinut ca, in 2012, a participat la falsificarea raportului in care se arata ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat, iar acel raport care a fost ”scris in Guvernul Romaniei”.

"Eu si alti demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date si informatii pe care vreau sa le aduc la cunostinta procurorilor de la Parchetul General. Am facut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruta Kovesi pentru ca, in acel moment, cu totii credeam ca face bine Romaniei", a spus Sebastian Ghita.

El a precizat ca persoanele alaturi de care a contribuit la falsificarea raportului au avut legatura cu Ministerul Educatiei. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca nu a plagiat in teza de doctorat si ca lucrarea ii apartine in totalitate, precizand ca procurorii au obligatia de a verifica autodenuntul lui Sebastian Ghita.

Deputatul Sebastian Ghita a sustinut ca a participat la falsificarea raportului pentru ca la acea vreme avea "o relatie foarte apropiata" cu Kovesi, "fiind practic prieteni". Codruta Kovesi a spus, la Europa FM, ca nu a fost, nu este si nici nu va fi prietena cu "inculpatul Sebastian Ghita".

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri