Camera Deputatilor a adoptat, in unanimitate, in calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care si cea Radio-TV, reintrodusa de plen la cererea lui Liviu Dragnea, dupa ce Comisia pentru buget a decis scoaterea ei din proiect, motiv pentru care PNL ameninta ca vor depune o sesizare la CCR.

Legea a trecut cu 225 de voturi, fiind unanimitate. Pentru proiect au votat inclusiv liberalii, care au anuntat ca legea, "in ansamblu", este buna, dar critica eliminarea unor taxe, precum cea a taxei Radio-TV, si a celei pentru pasapoartele temporare, care ar incuraja eliberarea lor si ar putea crea probleme pentru regimul vizelor in state precum SUA si Japonia, conform News.ro.

Legea PSD privind eliminarea unor taxe, inclusiv a celei Radio-TV, adoptata de Parlament; PNL ameninta cu sesizarea la CCR

Legea a fost adoptata in proiectul care a trecut de Parlament si va fi eliminata si taxa Radio-TV. Cererea de reintroducere a prevederii privind eliminarea ei a fost facuta de liderul PSD Liviu Dragnea in timpul dezbaterilor din plen.

Deputatii au votat practic renuntarea la articolul privind eliminarea taxei radio-TV. Propunerea nu a intrunit numarul necesar de voturi, astfel incat s-a votat din nou forma initiala a legii, asa cum a venit de la Senat, in care este prevazuta eliminarea taxei radio-TV.

Deputatul PNL Andreea Paul a acuzat ca "nu exista artist mai mare decat PSD in a-i pacali pe romani", incercand sa il critice pe Liviu Dragnea pentru aceasta schimbare a legii, insa presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, i-a taiat microfonul.

In discursul sau anterior solicitarii, Liviu Dragnea a criticat faptul ca sunt probleme in managementul institutiilor publice de presa, iar taxa radio-TV trebuie eliminata, in pregatirea unor schimbari mai ample in SRTv si SRR, precum introducerea concursurilor pentru posturile de conducere.

Deputatii din Comisia de buget-finante au dat, un raport favorabil proiectului de lege privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, propus de PSD, dar articolul care prevede eliminarea taxei radio-tv a fost scos din proiect. Eliminarea a fost facuta prin votul tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv PSD.

Liviu Dragnea a spus,ca, in pofida intelegerii, taxa radio-TV trebuie, totusi, eliminata.

Legea va merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis. Liberalii au anuntat ca vor uza de toate caile legale pentru a o bloca din cauza eliminarii taxei Radio-TV, inclusiv prin atacarea la Curtea Constitutionala. Potrivit deputatului PNL Andreea Paul, eliminarea taxei duce la aservirea politica a institutiilor publice de presa.

Sursa foto: Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri