Proiectul de lege privind initiativa cetateneasca de redefinire a familiei ca uniunea dintre barbat si femeie a fost pus, luni, pe ordinea de zi a plenului, dupa sedinta conducerii Senatului, potrivit unor surse parlamentare, aceasta decizie avand ca justificare necesitatea ca proiectul sa poata fi dezbatut de urmatorul legislativ, din faza in care a ramas, respectiv cu raportul de admitere, in caz contrar, intreaga procedura urmand a fi reluata de anul viitor.

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a afirmat ca proiectul de lege privind initiativa cetateneasca privind definirea familiei in Constitutie ca uniune intre un barbat si o femeie a intrat pe ordinea de zi a sedintei de plen de luni. ”A intrat, este astazi pe ordinea de zi”, a spus Chelaru, conform News.ro

Potrivit unor surse parlamentare, punerea proiectului de lege pe ordinea de zi s-a facut in urma unei analize in conducerea Senatului, din motive procedurale. Astfel, daca nu era introdusa pe ordinea de zi a plenului, propunerea legislativa nu isi putea continua traseul legislativ si dupa terminarea mandatului actualului Parlament si era nevoie de reluarea intregului proces, inclusiv analiza in comisii.

”Nu se va vota azi, este pe ultimul punct pe ordinea de zi”, au mai mentionat sursele citate. Comisia juridica si cea de constitutionalitate au adoptat, martea trecuta, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a initiativei cetatenesti privind modificarea Constitutiei, in sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un barbat si o femeie, modificarea legii fundamentale urmand a se face printr-un referendum national.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat Decretul privind starea de urgenţă
Parlamentul a aprobat...
Sursa foto: Andrey_Popov

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
COONAVIRUS | Ce bunuri pot rechiziționa autoritățile de la populație
Setari Cookie-uri