Obligativitatea incheierii de asigurari obligatorii de raspundere civila auto (RCA) pentru vehicule cu tractiune animala este, cel mai probabil, o "eroare materiala" care va fi discutata inainte de stabilirea variantei finale a normelor de aplicare a Ordonantei de Urgenta (OUG), potrivit unui comunicat publicat marti de catre Autoritatea de Supravaghere Financiara (ASF).

Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o OUG care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF, conform News.ro.

OUG introduce obligativitatea asigurarii carutelor prin schimbarea definitiei termenului de vehicul, in asa fel incat proprietarii atelajelor cu tractiune animala, care au nevoie de inregistrare, nu mai pot circula legal fara polita RCA, potrivit unui articol publicat marti de Profit.ro.

ASF sustine ca, cel mai probabil, aceasta este o eroare a actului normativ. "Normele RCA, care urmeaza a fi adoptate in scurt timp, in urma finalizarii procesului de consultare publica, vor lamuri toate aspectele legate de implementarea OUG 54/2016. In privinta informatiei conform careia trebuie incheiate contracte RCA si pentru vehicule cu tractiune animala, de exemplu carute, cel mai probabil vorbim despre o eroare materiala, care urmeaza a fi discutata in contextul finalizarii normelor de aplicare a ordonantei de urgenta", se arata in comunicat.

La articolul 2, OUG defineste vehiculul ca fiind “mijloc de transport cu sau fara propulsie proprie, destinat deplasarii pe uscat, inclusiv orice tip de remorca, indiferent daca este cuplata sau nu, cu exceptia celor care se deplaseaza pe sine, bicicletelor sau vehiculelor cu tractiune animala, pentru care nu exista obligatia legala de inmatriculare sau inregistrare”.

ASF a publicat, la finalul lunii trecute, un proiect de norme, ce reprezinta legislatia secundara, prin care autoritatea pune in aplicare OUG a Guvernului, care a introdus, printre alte masuri, inghetarea tarifelor RCA pe o perioada de sase luni.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri