Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis, a anuntat, marti, primarul Capitalei, Gabriela Firea. La ora transmiterii acestei stiri, procurorii DNA se afla la unitatea medicala, conform News.ro.

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca managerul spitalului a fost demis, iar inspectorii Corpul de Control din Primarie s-au retras, verificarile fiind preluate de DNA. Potrivit GSP, doi reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie s-au prezentat marti la Spitalul ”Malaxa”. Managerul Florin Secureanu nu este la spital.

Managerul Spitalului "Nicolae Malaxa" din Bucuresti, Florin Secureanu, scoate bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie, scriu jurnalistii de la Gazeta Sporturilor. Acestia prezinta si inregistrari audio din care reiese ca Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, ii injura si ameninta pe angajatii care sunt practic obligati sa tina o contabilitate dubla.

Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se tine practic o contabilitate dubla, fiind facute mii de retrageri cash din bugetul unitatii medicale, sub forma de plati catre firma RYS Force Company SRL, care a fost infiintata in 2008 si dizolvata de instanta in iunie 2015. Jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au intrat in posesia a doua documente de prestari servicii, pe care figureaza numele unitatii sanitare, facturile, in valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la inceputul acestui an.

Facturi publicate de GSP arata ca „s-a ajuns pana la a deconta inmormintari ale rudelor unor cunostinte din Primarie”. "Noi stim de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului”, au declarat angajati ai spitalului, care au furnizat ziarului facturi cu platile pe care spitalul le-a facut catre RYS in ultimii cinci ani si despre care spun ca erau printate de un angajat de la Departamentul IT al spitalului.

"In fiecare zi, RYS livreaza tonere si alte consumabile de 950 de lei si repara imprimante, in valoare de alti 900 de lei. Sumele mai variaza, in functie de cati bani cere managerul. Totul e fictiv!”, spune o sursa a ziarului, aratand ca cei mai multi bani s-au retras din spital din 2014 si pina in prezent, cand zi de zi unitatea medicala a platit 2.000 – 3.000 de lei cash catre RYS.

GSP prezinta si inregistrari audio in care se poate auzi cum directorul Spitalului Malaxa ii insulta, ii injura si ii umileste pe angajati si in special pe directorul financiar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri