Schoenherr Tax Bucharest, entitatea de consultanta fiscala afiliata Schoenherr si Asociatii SCA, lanseaza practica de consultanta in preturi de transfer, in contextul in care la nivel global, dar si in Romania, autoritatile acorda o atentie tot mai ridicata strategiilor companiilor de planificare fiscala. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) sustine un pachet de masuri numit BEPS (Base erosion and profit shifting - Erodarea bazei de impozitare si transferul profiturilor), care vizeaza strategiile prin care companiile exploateaza brese in legislatia fiscala a unor state pentru transferul profiturilor in tari cu fiscalitate redusa, unde desfasoara o activitate economica limitata. Desi unele dintre aceste procedee sunt ilegale, cele mai multe nu incalca legea.

"In lumea BEPS in care transferul profiturilor intre societati afiliate, in jurisdictii diferite sau nu este din ce in ce mai supravegheat, atat la nivel national, cat si la nivel international, decizia noastra de a extinde sfera serviciilor de consultanta fiscala in zona preturilor de transfer este una fireasca si anticipeaza nevoile clientilor nostri (...)", a declarat Theodor Artenie, managing director al Schoenherr Tax Bucharest.

Decizia vine intr-un context in care preturile de transfer suscita un interes in crestere din partea clientilor traditionali si potentiali ai Schoenherr avand in vedere interesul declarat al autoritatilor fiscale romane de a verifica mai atent acest domeniu.

"Pe parcursul anului care a trecut am identificat cateva puncte strategice pentru dezvoltare in urmatoarea perioada, iar consultanta fiscala a fost una dintre prioritati", a declarat Sebastian Gutiu, managing partner al firmei de avocatura Schoenherr si Asociatii SCA.

Theodor Artenie are peste 12 ani de experienta in servicii profesionale de afaceri, inclusiv opt ani petrecuti in cadrul unei firme Big4, ca specialist in consultanta fiscala. Principala sa arie de expertiza este consultanta in domeniul taxei pe valoare adaugata (TVA), unde a acumulat o vasta experienta in ceea ce priveste reglementarile, atat in Romania cat si la nivel european.

Schoenherr a fost infiintata in 1950 la Viena, iar in prezent este activa in 14 jurisdictii, cu peste 300 de avocati ai firmei, aproximativ jumatate fiind activi in sediile din afara Austriei.

In Romania, Schoenherr si-a inceput operatiunile in 1996. De-a lungul anilor, Schoenherr si Asociatii a fost implicata in proiecte de anvergura si a oferit solutii juridice in dosare variate, colaborand cu lideri ai economiei locale si regionale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri