Noul sef al ANAF a dispus verificarea activitatii din ultimul an a Directiei Vamilor, pe motiv ca a crescut contrabanda

Noul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Nicolae Stan, a dispus analizarea activitatii din ultimul an a Directiei Generale a Vamilor si a Directiilor Regionale Vamale din cadrul institutiei fiscale, pentru a descoperi cauzele care au dus la cresterea contrabandei cu tigarete, a anuntat luni ANAF.

Seful ANAF promite ca, la finalizarea verificarilor, institutia va transparentiza masurile dispuse. "Contrabanda cu tigari aduce pierderi majore economiei nationale, iar bugetul consolidat al statului are de suferit. Vom intensifica actiunile de combatere a traficului ilicit cu tigarete. Simultan,vom declansa o operatiune de verificare a tuturor birourilor teritoriale vamale, urmand a lua masurile legale care se impun in fiecare caz", a spus Stan, citat in comunicat, conform News.ro.

Bogdan Nicolae Stan a fost numit in functia de presedinte al ANAF in 13 ianuarie, anterior el indeplinind, temporar, functia de director general adjunct in cadrul Directiei Generale Monitorizare, Control si Antifrauda din CNAS. Un studiu publicat msaptamana trecuta de compania de cercetare Novel Research si finantat de companii din industria tutunului a aratat ca tigarile provenite din contrabanda au ajuns in 2016 la 16,8% din piata totala a tigarilor din Romania, in crestere de la 16% in 2015. Aproape jumatate dintre tigari provin din contrabanda in judetele din Moldova, care se invecineaza cu Republica Moldova si Ucraina, tari in care tigaretele costa mult mai putin decat in Romania. Nivelul contrabandei din 2016 este cel mai ridicat din 2011 pana in prezent.

Sursa foto: Shutterstock/ Anton Prado PHOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri