Procurorul sef al DNA a declarat, vineri, in timpul audierii de la CSM, ca inspectorii judiciari au verificat anumite dosare si anumite activitati ale Directiei Nationale Anticoruptie. Kovesi a prezentat chiar un biletel pe care sustine ca l-a gasit intre documente care au fost verificate anterior. Iar pe biletel apar doua numere de dosare, unul dintre ele fiind "este extrem de important".

"In timpul controlului am constatat mai multe lucruri. S-au cautat dosare, au fost verificate anumite documente, anumite activitati, s-au citit anumite acte din anumite dosare, de catre o parte a echipei de control. Am aici un biletel din cele multe pierdute de Inspectia Judiciara. Acesta este pierdut, in sensul ca fost pus intre niste documente pe care m-am dus sa le ridic de-acolo, probabil a fost ratacit. Se poate observa ca sunt trecute doua nume de dosare. Avem un scris. Dupa care, unul dintre inspectorii judiciari completeaza din registru unde este acel dosar si ce s-a intamplat cu el. Unul dintre dosare este extrem de important. Eu ma intreb de ce un inspector care face un control la DNA vine cu biletele pe care are trecute numere de dosar, dupa care ia registre din 2004 si trece anumite chestiuni. E foarte simplu sa stim al cui este acest scris”, a declarat Laura Codruta Kovesi, potrivit News.ro.

Procurorul sef al DNA a mai aratat ca au fost verificate toate registrele din 2004, iar pe unele pagini inspectorii au facut mentiuni. „Au fost verificate toate registrele din 2004. Au fost rasfoite pagina cu pagina, iar la unele pagini, inspectorii si-au facut anumite mentiuni, ceea ce ne duce cu gandul ca au fost cautate si alte chestiuni exterioare acestui control”, a subliniat Kovesi, care sustine ca se astepta la un control obiectiv.

Kovesi: S-a verificat activitatea biroului de presa, dar nici macar site-ul DNA nu a fost scris corect

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus, vineri, in fata Sectiei pentru procurori, ca inspectorii judiciari au verificat activitatea biroului de presa, insa au verificat un alt site decat cel al Directiei Nationale Anticoruptie.

„Revenind la modalitatea superficiala in care s-a redactat acest raport, s-a verificat activitatea biroului de presa. Nici macar site-ul DNA nu a fost scris corect. O sa vedeti, ei au verificat ce se pune pe site-ul nknta.ro. Or, site-ul nostru este pna.ro, deci nu s-a gresit o litera. Si ma intreb, cum sa ai un control si sa nu stii ce ai controlat si sa treci asemenea erori”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

Sefa DNA a spus ca pot fi acceptate greseli, fie ele si gramaticale, insa se intreaba de ce „erorile sunt tot in minus si nu in plus”.

„Sunt convinsa ca poti avea erori de o litera sau erori gramaticale. Dar tu spui ca ai verificat activitatea biroului de presa si ce pune DNA pe site, iar site-ul nu este cel corect. (...) Acceptam ca sunt erori, dar cateodata ne intrebam de ce erorile sunt tot in minus si nu in plus”, a subliniat Kovesi.

Ea a dat exemplu si faptul ca sunt procurori care au reclamat ca volumul lor de activitate nu a fost trecut in raport.

Sursa foto: Agerpres / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri