13 Decembrie 2017

Urmarirea penala fata de un judecator sau procuror va putea fi efectuata doar cu acordul CSM



Efectuarea urmaririi penale fata de un judecator sau procuror pentru infractiuni savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu acestea se poate dispune numai dupa incuviintarea Sectiei pentru judecatori sau procurori, stabileste un amendament adoptat, marti, de Comisia speciala pentru legile Justitiei.

Este vorba de o modificare a legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, acest amendament fiind adaugat prevederilor anterioare ale art. 42, conform carora sectia pentru judecatori a CSM incuviinteaza perchezitia, retinerea, arestarea preventiva sau arestul la domiciliu cu privire la judecatori si magistrati-asistenti, potrivit Agerpres.

De asemenea, sectia pentru procurori a CSM incuviinteaza perchezitia, retinerea, arestarea preventiva sau arestul la domiciliu cu privire la procurori. Aceste dispozitii privind perchezitia si retinerea nu se aplica in caz de infractiune flagranta. Sectiile CSM se pronunta de indata dupa primirea sesizarii, mai prevad modificarile.

”Efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un judecator sau procuror pentru infractiuni savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu acestea se poate dispune numai dupa incuviintarea Sectiei pentru judecatori sau procurori, dupa caz. Dispozitiile alin. (4) se aplica in mod corespunzator”, se arata in amendamentul adoptat de comisie la propunerea UNJR, CSM, USR si ALDE.



Citeste si