Comisia lui Florin Iordache a reluat, marti, dezbaterile pe modificarile Codului penal si de procedura penala, formulate ca amendamente la transpunerea unei directive europene privind prezumtia de nevinovatie.

UPDATE Guvernul nu va adopta o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor penale in sensul transpunerii Directivei europene referitoare la prezumtia de nevinovatie, au declarat surse guvernamentale, pentru Agerpres.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti ca Directiva europeana privind prezumtia de nevinovatie trebuie transpusa pana in aprilie 2018, iar, daca Parlamentul nu face acest lucru, Guvernul este indreptatit sa emita o ordonanta de urgenta.

"Ce pot spune cu privire la transpunerea directivei, indiscutabil ea trebuie transpusa, avem termenul aprilie 2018. Eu sunt convins ca Parlamentul o va transpune, daca nu, (...) se justifica urgenta adoptarii unei OUG pentru transpunerea unei directive in masura in care Parlamentul nu procedeaza in acest sens. Prin urmare, daca legea, dintr-un motiv sau altul, intr-o forma sau alta, nu va trece, nu va fi adoptata de Parlament si nu va fi promulgata, publicata in Monitorul Oficial, incat sa produca efecte juridice, Guvernul este indreptatit sa emita o OUG pentru transpunerea Directivei", a afirmat Tudorel Toader, in Comisia Iordache.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri