Primarul municipiului Piatra Neamt, Dragos Chitic, a fost trimis in judecata de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Bacau pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, potrivit Agerpres.

La data faptei, inculpatul ocupa functia de viceprimar al municipiului Piatra Neamt, potrivit unui comunicat al DNA.

Tot pentru abuz in serviciu a fost deferit justitiei si Vasile Visan - la data faptei secretar al municipiului Piatra Neamt.

In dosar au mai fost trimisi in judecata, pentru complicitate la abuz in serviciu, Marin Bordei - la data faptei sef Serviciu Administrare Patrimoniu in cadrul Primariei Piatra Neamt, expertul evaluator Vasile Zapor, notarul public Alexandru Casapu si omul de afaceri Mihai Apopii.

"In perioada 20 - 28 ianuarie 2010, inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile, (...) beneficiind de ajutorul inculpatului Bordei Marin, cu incalcarea dispozitiilor legale, au semnat si avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de catre Consiliul Local Piatra Neamt, a unei hotarari prin care a fost inventariata, la o valoare mult diminuata, o suprafata totala de 21.055 mp teren de pe raza municipiului. In baza acelei hotarari, in data de 18 februarie 2010 a fost incheiat un contract prin care Consiliul Local Piatra Neamt, reprezentat de inculpatii Chitic Dragos Victor si Visan Vasile, a cedat inculpatului Apopii Mihai proprietatea suprafetei mentionate mai sus, evaluata la suma de 576.278 lei in schimbul unui teren in suprafata de 11.156 mp situat pe raza aceluiasi municipiu, evaluat la suma de 973.629 lei", se precizeaza in comunicat.

Contractul a fost incheiat in conditiile in care inculpatii Chitic si Visan cunosteau ca aceasta operatiune era defavorabila municipiului din punct de vedere economic si privea inclusiv o suprafata de teren care facea parte din domeniul public al localitatii. Diferenta de valoare, respectiv suma de 397.351 de lei, a fost achitata de municipiul Piatra Neamt inculpatului Apopii pe data de 27 ianuarie 2015, conform aceleiasi surse.

"Evaluarea terenurilor ce apartineau Primariei Piatra Neamt a fost realizata de inculpatul Zapor Vasile, in calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totala de 1.089.170 lei, cunoscand ca rapoartele sale vor fi determinante pentru incheierea contractului de schimb mentionat mai sus, autentificat de notarul public Casapu Alexandru. Acesta din urma a autentificat contractul respectiv cu incalcarea dispozitiilor legale, in conditiile in care cunostea ca una dintre suprafetele ce facea obiectul schimbului (9.874 mp) facea parte din domeniul public al municipiului Piatra Neamt", se mentioneaza in comunicatul DNA.

Potrivit anchetatorilor, prin aceste demersuri a fost produs municipiului Piatra Neamt un prejudiciu in valoare de 1.089.170 de lei, care constituie totodata un folos necuvenit pentru omul de afaceri Mihai Apopii. Municipiul Piatra Neamt a comunicat ca se constituie parte civila in cauza, in vederea recuperarii prejudiciului.

Procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin inculpatilor Casapu, Visan, Bordei si Chitic, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bacau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri