Vieru Alin, directorul Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 1, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita, scrie Digi24.

In dosarul penal mai sunt implicati un sef serviciu din aceeasi institutie si un consilier local ales pe lista PNL. Alin Vieru este considerat un apropiat al primarului Daniel Tudorache.

„In perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, (...) prin intermediul subordonatului sau Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate in cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor in cauza) plata unui procentaj de 10% (in total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestari servicii in favoarea beneficiarului ADP sector 1. Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat in legatura cu indeplinirea indatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea in bune conditii a contractului respectiv”, arata DNA, printr-un comunicat de presa.

Anchetatorii sustin ca, potrivit unei intelegeri, subordonatul directorului ADP ar fi primit de la martor, pentru Alin Vieru, sumele de 13.600 lei, respectiv 6.800 lei, reprezentand mita „corespunzatoare” pentru lunile aprilie-iulie 2017, din care si-a insusit cea de-a doua transa.

Deoarece, suma de 13.600 lei reprezenta doar cca. 1/5 din suma pretinsa lunar, Alin Vieru i-ar fi spus subordonatului sa remita banii respectivi, fara nicio explicatie, consilierului local Chirvasa Viorel-Daniel.

Citeste si:
In ce conditii poate sa fie arestat Sorin Mindrutescu, seful Oracle
In ce conditii poate sa fie...

„Fiind audiati, in prezentul dosar, inculpatii Gagu Anca-Maria si Chirvasa Viorel-Daniel cu intentie, au facut afirmatii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora au fost intrebati, in contradictie vadita cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei”, arata DNA.

Subordonatul directorului ADP Sector 1 si-a recunoscut insa vinovatia in fata procurorilor si a incheiat un acord.

„In prezenta aparatorului ales, Stoian Alin-Nicolae a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinuta in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv: 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat”, se mai arata in comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Citeste si:
DNA: Seful Oracle Romania ar fi pretins mita de aproape 1 mil. euro
DNA: Seful Oracle Romania ar...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Sorin Mindrutescu s-a retras din board-ul Fondul Proprietatea