Ordonanta de urgenta care permite firmelor sa opteze intre impozit pe profit sau impozit pe cifra de afaceri reprezinta o victorie a liberalilor, care au sustinut aceasta idee, a afirmat sambata, la Pitesti, presedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

"PNL a obtinut o mare victorie (...) pentru mediul de afaceri. Dupa cum bine stiti, marea bulversare fiscala care a fost adusa de OUG 79/2017, cea cu transferul contributiilor si cu alte masuri impotriva mediului de afaceri, introducea impozitul pe cifra de afaceri pentru intreprinderile mici si mijlocii (...). Inca din momentul adoptarii ordonantei de urgenta, PNL a adoptat o pozitie categorica impotriva acestei cresteri a fiscalitatii (...) si a solicitat ca toate firmele care au cifra de afaceri pana intr-un milion de euro sa aiba posibilitatea sa opteze intre a plati impozitul de 1% pe cifra de afaceri sau a plati 16% impozit pe profit", a declarat Orban la o conferinta de presa.

El a adaugat ca, in timpul dezbaterii legii de aprobare a OUG 79/2007 in Parlament, liberalii au propus amendamentul privind posibilitatea firmelor de a opta pentru unul dintre cele doua sisteme de impozitare, insa reprezentantii majoritatii l-au respins atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor. In plus, a existat si o ampla dezbatere publica, in cadrul careia reprezentantii mediului de afaceri au sustinut, la randul lor, acelasi amendament.

"In sfarsit, i-a venit mintea la cap Guvernului si a adoptat o ordonanta de urgenta exact in sensul amendamentului PNL. Ne bucuram si vom sustine in Parlament aceasta ordonanta. (...) Am reusit sa convingem Guvernul sa lase libertatea firmelor sa aleaga intre 1% impozit pe cifra de afaceri si 16% impozit pe profit. Iata ca se poate si iata ca PNL, atunci cand se aliaza cu mediul de afaceri (...), poate sa-i convinga si pe acesti ageamii rupti de realitate, care se fac ca guverneaza Romania, sa adopte niste masuri care sunt benefice mediului de afaceri", a mai spus presedintele PNL.

Ludovic Orban a participat, sambata, la Conferinta Judeteana de Alegeri a Organizatiei Femeilor Liberale Arges, desfasurata la Pitesti.

Citeste si:
Jianu: avem nevoie de continuare măsurilor în două direcții
Jianu: Situația se...

Microintreprinderile care au un capital social minim de 45.000 lei (circa 10.000 euro) si cel putin doi salariati vor putea opta pentru plata impozitului pe profit, potrivit unui proiect de Ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor Publice.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Cat au directionat companiile prin 20% catre cauzele sociale
Setari Cookie-uri