„E nevoie de o analiza aprofundata a problematicii. Lucrurile astea nu se fac in fuga si, astazi, pana dupa-amiaza, vom face public punctul nostru de vedere. (...) Sistemul judiciar este alcatuit din institutii care mai intai gandesc si pe urma vorbesc”, a afirmat Augustin Lazar, intrebat fiind de jurnalisti despre propunerile privind modificarea Codurilor penale, propuneri intrate deja in dezbaterea Comisiei speciale conduse de Florin Iordache.

Comisia Iordache a avut, joi, o prima runda de discutii pe cele trei noi proiecte de modificare a Codurilor penale. Dezbaterile vor continua pe 2 mai, de la ora 12.00, urmand a fi invitati la Comisie reprezentanti ai mediului academic.

Cele mai multe dintre propunerile formulate si asumate de social-democrati ii favorizeaza pe cei acuzati de fapte de coruptie. Sunt descurajati denuntatorii, procurorii nu mai pot face perchezitii daca nu stiu exact ce probe cauta iar suspectii nu mai pot fi incatusati. Va fi stabilit, prin lege, ca emiterea de acte normative nu constituie infractiune si va fi interzis ca informatii dintr-un dosar sa fie date publicitatii inainte de pronuntarea unei decizii definite a instantei. O alta propunere pare sa-l vizeze direct pe Liviu Dragnea si sentinta primita in dosarul Referendumului.

Tudorel Toader, aproape de a...
Citeste si: Toader, aproape de a finaliza evaluarea lui Lazar: Se masoara in zile

Sursa foto: Agerpres Foto