Dosarul care a fost deschis pe baza inregistrarilor cu Traian Basescu, prezentate de Sebastian Ghita anul trecut, si care a fost ulterior clasat, va fi redeschis, potrivit unei informatii furnizate de Mihai Gadea, marti seara, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

Concret, procurorii de la Parchetul General au decis sa redeschida dosarul clasat, dupa ce procurorul ierarhic superior a decis infirmarea solutiei de clasare a acestuia.

Inregistrarea prezentata de Sebastian Ghita

Omul de afaceri Sebastian Ghita a prezentat, la inceputul anului trecut, in cadrul unei aparitii televizate la postul pe care il controleaza, o inregistrare audio in care Traian Basescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocand si numele judecatoarei Camelia Bogdan, dar si pe cele ale procurorului sef al DNA Codruta Kovesi si pe al prim adjunctului SRI Florian Coldea. Intr-o inregistrare anterioara, Ghita afirmase ca Traian Basescu i-a spus ca are inregistrari cu "felul in care a fost planuita inchiderea lui Voiculescu".

Basescu: Recunosc inregistrarile facute publice de Ghita, sunt din discutii private din ultimele luni ale anului 2016, dar au fost editate

La acea vreme, Traian Basescu a declarat ca recunoaste inregistrarile facute publice de Sebastian Ghita, precizand ca sunt din ”discutii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar ca acestea au fost editate ”ceea ce este de natura a crea unele confunzii”.

”Am luat nota de inregistrarile aparute in mass media in serialul «Ghita face dreptate». Cu privire la aceste inregistrari, fac urmatoarele precizari: 1. Inregistrarile au fost facute in cadrul unor discutii private in ultimele luni ale anului 2016; 2. Recunosc inregistrarile ca fiind reale; 3. Autorul a procedat la editarea inregistrarilor, ceea ce este de natura a crea unele confunzii”, scria atunci Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

Traian Basescu a sustinut ca nu s-a intalnit niciodata cu judecatoarea Camelia Bogdan si, implicit, nici nu a discutat cu aceasta dosarul Voiculescu. ”Afirmatiile mele sunt legate de informatii primite de la structurile specializate si nu de la procurori sau judecatori, cu care nu am discutat niciodata dosarul ICA ( Voiculescu)”, adauga liderul PMP.

Acesta a scris ca, inca inainte de terminarea mandatului si, in mod deosebit, dupa terminarea acestuia, a vorbit frecvent in spatiul public, dar si in intalniri private, exemplificand ceea ce a considerat a fi ”abuzuri”, cu elemente din dosare pe care le cunostea. ”In acelasi timp, am vorbit, ori de cate ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de catre Parlament a activitatii serviciilor de informatii, si, in mod deosebit, a SRI”, mai scrie Traian Basescu. Conform inregistrarii facute publice, Basescu transmite unui interlocutor ca are inregistrari cu toti, sugerand ca este vorba despre un stat mafiot si despre nemultumirea fata de faptul ca judecatoarea Bogdan a intrat in dosarul ginerelui.

Prezentam o parte din inregistrare

"Voce: Si aveti inregistrari cu toti?

Basescu: Coldea, doamna Kovesi, Bogdan. Da' sa vezi conversatia cand imi spuneau ca il luam pe Mustata din complet.
Hai baieti sa-l aruncam in aer! Vreti sa-mi distrugeti familia?

Voce: Ce stat este asta, domnule presedinte?

Basescu: Eu v-am spus de cateva ori, stat mafiot. Na, eu stiu ce spun.
Voce: Probleme cu dosarul Voiculescu?

Basescu: Sa-i vezi cand vorbeau a doua zi dupa condamnare, care, cum le-o spusese cu trei zile inainte, s-a implinit. Cum imi spunea «maine il luam pe Mustata si intra Bogdan». Sa vezi dupa o zi cand spuneau «Am vorbit cu Bogdan si a spus ca daca aveam codul penal ii dadea 20 de ani, a putut sa-i dea doar zece». Pe urma trage concluziile Coldea, stii. Sa-l vezi ce spectaculos e Coldea cand trage concluzii!

Voce: Sunteti suparat pe ei.

Basescu: Bogdan este, a intrat judecator in dosarul ginerelui. Un judecator care duce dosarul de-un an este schimbat si la ultimul termen a intrat Bogdan. Pai ba, Bogdan, eu te stiu cine esti!". Ulterior, judecatoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, a spus ca nu a avut niciodata o intrevedere cu Coldea sau cu Basescu si ca nimeni nu i-a sugerat vreo solutie in acest dosar.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri