Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca discutiile cu delegatia Comisiei de la Venetia vor viza Legile Justitiei, modificarile aduse Codurilor penale, transpunerea directivelor europene in legislatia romaneasca, dar si punerea in acord a unor acte normative cu deciziile Curtii Constitutionale, potrivit Agerpres.

"Evident, se va discuta pe Legile Justitiei, se va discuta pe modificarile la Coduri penale, procedura penala, probabil transpunerea directivelor, punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale", a afirmat Toader luni, inainte de intalnirea cu delegatia Comisiei de la Venetia de la sediul Ministerului Justitiei.

Expertii Comisiei de la Venetia vor mai avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, precum si la Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea Constitutionala, Biroul procurorului general, Directia Nationala Anticoruptie, Consiliul Superior al Magistraturii, cu reprezentanti ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea Legilor Justitiei, cu asociatii ale judecatorilor si procurorilor, cu organizatii ale societatii civile, conform unui comunicat de presa de la Strasbourg.

Atat presedintele, cat si Comitetul de Monitorizare al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei au solicitat opinia Comisiei de la Venetia, organ consultativ al Consiliului Europei, alcatuit din experti independenti in domeniul dreptului constitutional, cu privire la Legile Justitiei, mentioneaza comunicatul citat.

Referitor la decizia Curtii Constitutionale in cazul procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ministrul Tudorel Toader a reiterat ca asteapta ca presedintele Klaus Iohannis sa isi indeplineasca obligatia.

"Nu avem termen. Am inteles ca domnia sa va citi (decizia CCR - n.r.), am inteles ca domnia sa va citi pana va intelege iar eu exprim aceeasi convingere, ca isi va indeplini obligatia", a precizat Toader.

Sursa foto: Agerpres / Angelo Brezoianu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri