Consiliul Superior al Magistraturii a trimis miercuri o solicitare catre SRI prin care cere protocolul pe care Serviciul il are incheiat cu Inspectia Judiciara, dupa ce institutia din urma a refuzat sa-l trimita.

"Avand in vedere interesul public manifestat in legatura cu protocoalele incheiate de institutii din cadrul autoritatii judecatoresti cu SRI, CSM, in calitatea sa de garant al independentei justitiei, a solicitat tuturor institutiilor judiciare sa ii remita spre consultare, pana la finalizarea procedurilor de declasificare, toate protocoalele in cauza, scrie Ziare.com.

Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul General au inaintat de indata protocoalele solicitate, chiar daca la acel moment nu erau inca declasificare.

Inspectia Judiciara, desi a confirmat incheierea unui astfel de protocol, este singura institutie care a refuzat in mod nejustificat sa il comunice Consiliului, cu toate ca documentul i-a fost solicitat in doua randuri, la datele de 27.03.2018 si 12.04.2018", se arata in documentul trimis de CSM catre SRI, obtinut de Ziare.com.

Astfel, Consiliul cere SRi sa trimita imediat documentul, sa precizeze care e stadiul procedurii de desecretizare si sa urgenteze procedura.

Citeste si:
Toader va trimite propunerea pentru sefia DNA fara avizul CSM
Tudorel Toader va trimite...

"Data fiind importanta pe care aceasta institutie o are in arhitectura sistemului judiciar prin prisma atributiilor legale care i-au fost incredintate, implicand raspunderea disciplinara a magistratilor judecatori si procurori si respectarea de catre acestia a normelor deontologice.

Subsemnatii, membri ai CSM, solicitam public SRI transmiterea catre Consiliu, de indata, a protocolului incheiat intre Inspectia Judiciara si Serviciu, comunicarea stadiului procedurii de desecretizare si urgentarea acesteia", se mai cere in scrisoare.

Sursa foto: Shutterstock/ Nirat.pix

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Adina Florea a primit aviz negativ de la CSM pentru sefia DNA
Setari Cookie-uri