Consiliul Superior al Magistraturii a trimis miercuri o solicitare catre SRI prin care cere protocolul pe care Serviciul il are incheiat cu Inspectia Judiciara, dupa ce institutia din urma a refuzat sa-l trimita.

"Avand in vedere interesul public manifestat in legatura cu protocoalele incheiate de institutii din cadrul autoritatii judecatoresti cu SRI, CSM, in calitatea sa de garant al independentei justitiei, a solicitat tuturor institutiilor judiciare sa ii remita spre consultare, pana la finalizarea procedurilor de declasificare, toate protocoalele in cauza, scrie Ziare.com.

Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul General au inaintat de indata protocoalele solicitate, chiar daca la acel moment nu erau inca declasificare.

Inspectia Judiciara, desi a confirmat incheierea unui astfel de protocol, este singura institutie care a refuzat in mod nejustificat sa il comunice Consiliului, cu toate ca documentul i-a fost solicitat in doua randuri, la datele de 27.03.2018 si 12.04.2018", se arata in documentul trimis de CSM catre SRI, obtinut de Ziare.com.

Astfel, Consiliul cere SRi sa trimita imediat documentul, sa precizeze care e stadiul procedurii de desecretizare si sa urgenteze procedura.

"Data fiind importanta pe care aceasta institutie o are in arhitectura sistemului judiciar prin prisma atributiilor legale care i-au fost incredintate, implicand raspunderea disciplinara a magistratilor judecatori si procurori si respectarea de catre acestia a normelor deontologice.

Subsemnatii, membri ai CSM, solicitam public SRI transmiterea catre Consiliu, de indata, a protocolului incheiat intre Inspectia Judiciara si Serviciu, comunicarea stadiului procedurii de desecretizare si urgentarea acesteia", se mai cere in scrisoare.

Sursa foto: Shutterstock/ Nirat.pix

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri