Potrivit unui comunicat al IJ transmis AGERPRES, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Laura Codruta Kovesi, la data faptei procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru nerespectarea (...) confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a informatiilor de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004.

"Inspectorii judiciari au retinut ca procurorul a inserat in comunicatul de presa nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti, despre care a luat cunostinta in exercitarea functiei si care constituiau probe intr-un dosar inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie", se precizeaza in comunicat.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea procurorului in cauza.

Pe ultima suta de metri. Cine...
Citeste si: Cine sunt cei patru procurori care vor postul lui Kovesi

Sursa foto: Agerpres Foto