18 Septembrie 2018

Tudorel Toader: Justitia din Romania nu e de natura sa garanteze drepturile si libertatile cetatenilor



Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca actul de justitie din Romania "nu este de natura sa garanteze, sa apere drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor" si ca ies la suprafata "deficiente majore" in functionarea sistemului judiciar.

"„Acum un an si ceva de zile, cand spuneam ca justitia scartaie din toate incheieturile, unii m-au crezut, altii probabil ca nu m-au crezut, dar intre timp cred ca lumea incepe sa vada faptul ca justitia lui 2018, intr-o tara europeana, nu este justitia aceea de natura sa garanteze, sa apere drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor”, a declarat duminica seara, la o emisiunea de televiziune, Tudorel Toader, potrivit Mediafax.

Ministrul Justitiei a apreciat ca "lumea incepe sa vada" deficientele din justitie. "Suntem in perioada in care ies la suprafata deficientele majore in functionarea sistemului judiciar din Romania. Numai daca suntem in stadiul de a cunoaste realitatea, putem lua masurile necesare pentru imbunatatirea situatiei actului de justitie", a conchis Toader.



Citeste si