Mai multi reprezentanti ai Jandarmeriei Romane, intre care Catalin Sindile si Sebastian Cucos, si un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne au fost citati, vineri, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi anuntati ca au calitatea de suspecti in dosarul privind violentele de la protestul din 10 august din Piata Victoriei. Este vorba de acuzatii de abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu.

Potrivit informatiilor Digi24, ar urma sa se prezinte vineri la Parchetul General seful Jandarmeriei Romane, colonel Ionut Catalin Sindile, prim-adjunctul Jandarmeriei Romane, colonel Sebastian Cucos, precum si directorul Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, maiorul Laurentiu Cazan, cercetati pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.

De asemenea, a fost citat vineri la Parchetul General si comisarul-sef de politie Mihai Dan Chirica, secretar de stat pentru relatia cu prefectii din Ministerul Afacerilor Interne.

Procurorii militari au deschis un dosar penal in legatura cu modul in care au intervenit jandarmii in timpul protestului din 10 august.

Viorica Dancila, "dezamagita"...
Citeste si: Dancila lanseaza noi atacuri asupra PE si se declara "dezamagita"