Ce prevede OUG care modifica Legile Justitiei. Cate observatii ale Comisiei de la Venetia vor fi luate in considerare

Potrivit unor surse politice, ordonanta de urgenta pe tema Legilor Justitiei ar viza modificari ale legilor privind CSM si statutul magistratilor, urmand sa fie acceptate doua din cele sapte obiectii formulate de Comisia de la Venetia, scrie Ziare.com.

Conform surselor citate, la legea 317 se va modifica modalitatea de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, considerandu-se ca este criticabil modul prea usor in care pot fi revocati acestia, fiindca se creeaza o instabilitate la nivelul CSM.

De asemenea, Legea 303 va fi modificata in privinta pensionarii magistratilor dupa 20 de ani de activitate, avand in vedere ca se depopuleaza sistemul.

Sursele citate precizeaza ca celelalte observatii facute de Comisia de la Venetia, intre care si una referitoare la infiintarea sectiei speciale pentru investigarea magistratilor, nu pot fi acceptate.

La finalul sedintei de guvern de joi la care a participat si Tudorel Toader, purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, a declarat, la solicitarea presei, ca tema ordonantei nu a fost abordata de membrii Cabinetului Dancila.

Citeste si:
Guvernul va aproba OUG pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară
Guvernul va aproba vineri o...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri