Uniunea Salvati Romania va sesiza Avocatul Poporului cu privire la ordonanta de urgenta data pentru modificarea legilor justitiei, a anuntat deputatul Stelian Ion, miercuri. Un demers asemanator a fost initiat si de PNL.

USR si PNL ii vor cere Avocatului Poporului sa conteste modificarile la Curtea Constitutionala, noteaza Digi24.

„In momentul de fata avem o OUG prin care Liviu Dragnea tocmai si-a concediat procurorul din dosarul Tel Drum. DNA-ul este pus pe butuci. Forma ordonantei este de neacceptat pentru functionarea justitiei in Romania”, a spus Dan Barna, presedintele USR.

Stelian Ion, membru USR in comisia juridica a Parlamentului, a adaugat ca sunt mai multe elemente de neconstitutionalitate in aceasta OUG 92, dar iese in evidenta ca „printr-o ordonanta de urgenta se afecteaza regimul juridic de functionare a unei institutii fundamentale a statului roman care este Ministerul Public. Este interzis asta prin Constitutie.”

„Se incalca in mod flagrant decizia CCR 45/2018, care spune referitor la legea 303 din 2004 ca judecatorii, magistratii detasati la organismele UE pot sa-si desfasoare activitatea daca demisioneza cu rezervarea postului. Ce face aceasta OUG este sa amane aplicarea acestui articol tocmai pentru a se face niste aranjamente si a fi numiti pe functii apropiati ai lui Tudorel Toader”, a afirmat Stelian Ion.

„Victor Ciorbea nu are absolut niciun motiv sa stea deoparte. Daca va face acest lucru, nu isi respecta functia si inseamna ca face pe fata jocul celor de la putere (...) Avocatul Poporului nu este doar Victor Ciorbea, este o institutie. El poate fugi, nu si institutia”, a precizat el.

Potrivit unor informatii, Victor Ciorbea ar fi intrat in concediu pentru doua saptamani.

In acelasi timp, sectia pentru procurori a CSM discuta miercuri interpretarea articolului din OUG pe justitie privind conditiile pentru ramanerea in functie a procurorilor din Parchetul General, DNA si DIICOT, precum si din alte parchete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri