Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a publicat un mesaj pe pagina de Facebook despre OUG 92 privind legile justitiei si raportul Comisiei de la Venetia, ca urmeaza sa fie publicat luni. In mod inedit, el a precizat ca va sterge mesajul dupa o ora.

Intre timp, site-ul ministerului Justitiei arata ca Tudorel Toader se afla in concediu saptamana aceasta. scrie G4Media.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si-a luat in aceasta saptamana patru zile de concediu, in plina criza in justitie dupa criticile dure transmise vineri pe tema modificarilor la legile justitiei si la Codurile Penale. Potrivit programului oficial anuntat pe site-ul ministerului, ministrul Toader se afla in concediu in zilele de luni, marti, joi si vineri.

Vezi si: Raportul Comisiei de la Venetia. PNL o cheama pe Viorica Dancila in Parlament pentru explicatii: "E prea putin demisia lui Tudorel Toader"

Pe de alta parte, ministrul justitiei este activ pe Facebook, chiar si din concediu. In jurul orei 11, ministrul a postat urmatorul comentariu, cu precizarea stranie ”mesajul va fi sters peste o ora!”.

”Raspuns pentru cei ce nu vor sa inteleaga:
Comisa de la Venetia nu a luat in discutie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justitiei.
Un astfel de aviz ar urma sa fie adoptat la plenara din decembrie 2018 !
PS: mesajul va fi sters peste o ora !”

Presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat vineri demisia ministrului justitiei, pe care l-a acuzat de ”comportament iresponsabil” pentru ca a inclus in ordonanta de urgenta pe justitie prevederi fara nicio legatura cu solicitarile Comisiei de la Venetia, ba chiar contrare lor, de natura sa sporeasca ingrijorarea partenerilor europeni.

Comisia de la Venetia a stabilit, intr-o opinie adoptata vineri, ca schimbarea propusa a legislatiei penale in Romaniei slabeste atat lupta anti-coruptie, cat si combaterea altor infractiuni grave.

In opinia citata, Comisia de la Venetia critica multe dintre amendamentele depuse de coalitia PSD-ALDE la Codul Penal si Codul de Procedura Penala si spune ca acestea slabesc capacitatea de lupta impotriva coruptiei si criminalitatii organizate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri