Ministrul muncii Olguta Vasilescu a cerut vineri tratament egal pentru toti angajatii europeni, dupa ce parlamentul Austriei a adoptat miercuri o reforma care ar putea reduce alocatiile familiale pentru muncitorii straini, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Intr-o scrisoare adresata comisarului european pentru munca, Marianne Thyssen, Vasilescu arata ca "pozitia constanta a Romaniei este ca muncitorii europeni beneficiaza de tratament egal in statele membre (ale Uniunii Europene - n. red.) unde muncesc".

Proiectul austriac prevede adaptarea alocatiilor familiale la costul vietii din tarile unde traiesc copiii angajatilor. Reforma, criticata de Comisia Europeana, ar putea duce la scaderea de la 172 de euro la 85 de euro a alocatiei pentru copiii din Romania ai caror parinti muncesc in Austria. Ar putea fi afectati aproape 150.000 de copii, dintre care multi sunt romani.

Masura a fost promisa in campania electorala de guvernantii austrieci si ar putea asigura Austriei economii de peste 100 de milioane de euro pe an.

Guvernul de la Viena justifica masura prin nivelul actual "disproportionat" fata de costul vietii din alte tari al alocatiilor pentru copii, care pot ajunge la 223 de euro pe luna, dar recunoaste ca reforma ar putea fi respinsa de Curtea de Justitie a UE.

Sectorul austriac al ingrijirilor pentru persoanele in varsta, in care sunt angajati multi lucratori straini, mai ales slovaci si romani, si-a exprimat ingrijorarea fata de efectul reducerii alocatiilor. Sunt vizate direct ingrijitoarele straine care muncesc in Austria timp de cateva saptamani isi lasa copiii acasa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri