Patru procurori din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au primit in perioada 22-31 octombrie diurne in valoare de 20.946 de lei, anunta Forumul Judecatorilor din Romania.

Potrivit sursei citate, valoarea estimata lunar pentru pentru diurna (22 zile lucratoare) este de 41.361 lei, in cazul celor patru procurori. Datele au fost oferite de Parchetul General in urma unei solicitari facute de FJR, noteaza Ziare.com.

Procurorul-sef al noi Sectii este Florena Esther Sterschi, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar procurorul-sef adjunct este Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru sefia DNA, respinsa saptamana trecuta de Iohannis.

Procurori cu functie de executie sunt Iuliana Magdalena Olteanu, Codruta Simina Chindea si Sorin Eugen Iasinovschi.

Pentru ce primesc diurna

Este vorba de drepturi care sunt prevazute de art. 13 alin.1 din OUG nr. 27/2006 privind salarizarea si alte drepturi ale judecatorilor, procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitiei.

(1) Judecatorii, procurorii, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti, care sunt detasati sau delegati in alta localitate decat cea de domiciliu, beneficiaza, pe toata durata delegarii sau detasarii, de urmatoarele drepturi:

a) diurna in cuantum de 2% din indemnizatia de incadrare bruta lunara, dar nu mai putin decat cuantumul prevazut pentru personalul din unitatile bugetare;

b) decontarea cheltuielilor de cazare la structuri turistice de categoria pana la 3 stele inclusiv. In situatia in care nu beneficiaza de cazare in aceste conditii, au dreptul la o suma egala cu 0,5% din indemnizatia de incadrare bruta lunara pentru fiecare noapte, pe toata durata delegarii sau detasarii in alta localitate;

c) decontarea, in limita a 4 calatorii dus-intors, pe luna, a transportului aerian, naval, auto sau pe calea ferata clasa I, inclusiv vagon de dormit clasa I, ori, dupa caz, a 7,5 litri carburant la suta de kilometri, in situatia in care deplasarea se face cu autoturismul. Decontarea transportului nu se acorda in cazul in care deplasarea se face cu autoturismul ce apartine institutiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri