Peste 1.500 de persoane au iesit, sambata seara, in Piata Victoriei pentru a protesta, de Ziua Nationala a Romaniei, fata de coruptia din sistem si clasa politica. Sute de oameni au inceput sa stranga in jurul orei 17:00, iar protestul s-a incheiat dupa ora 20:00. Manifestantii au aratat pancarte cu mesajul "Uniti", iar la ora 19:00 au drapelul national din cartoane colorate si au intonat imnul.

Protestatarii au inceput sa se retraga din Piata Victoriei, in jurul orei 20,00 se mai aflau in fata sediului Guvernului putin peste o suta de persoane.

Printre protestatarii din fata sediului Guvernului s-a aflat si fostul premier Dacian Ciolos, fondatorul Miscarii Romania Impreuna. El a stat de vorba cu cei prezenti la protest si s-a fotografiat cu acestia. Principalul mesaj transmis celor prezenti in Piata Victoriei de fostul premier a fost acela ca, in afara de prezenta la vot, este nevoie si de o implicare a cat mai multor "oameni noi" in politica.

Protestul din fata sediului Guvernului s-a desfasurat fara incidente.

UPDATE ORA 19.34 Protestatarii din Piata Victoriei au format drapelul national din cartoane colorate si au intonat Imnul

Protestatarii care au venit sambata seara in Piata Victoriei au format, in jurul orei 19,00, un drapel din cartoane colorate in rosu, galben si albastru, pe care le-au luminat cu ajutorul lanternelor de la telefoanele mobile.

Peste 1.500 de persoane s-au strans in fata sediului Guvernului, iar dupa ce au format drapelul au intonat Imnul National. Ei au strigat: "Demisia", "Romania, trezeste-te!", "Justitie, nu coruptie", "Afara comunistii din tara".

ORA 18.05 Cateva sute de persoane protesteaza in Piata Victoriei

Cateva sute de persoane s-au adunat, sambata, incepand cu ora 17,00, in Piata Victoriei, protestand impotriva Guvernului si afisand pancarte cu mesajul "Uniti".Protestul se desfasoara sub sloganul "La multi ani, Romania in Europa!", participantii fluturand steagurile Romaniei si Uniunii Europene.

Ei cer demisia Guvernului, scandand lozinci antiguvernamentale cu ajutorul portavocelor, iar unii dintre manifestanti au vuvuzele, fluiere si tobe."Centenar fara penali", "Justitie, nu coruptie", "Iubirea de tara in strada se masoara", "Iesiti din casa, daca va pasa", "Guvern de hoti si de mafioti" sunt cateva dintre scandarile celor prezenti in fata sediului Guvernului.

In Piata Victoriei se afla si reprezentanti ai USR si ai Miscarii Romania Impreuna, care strang semnaturi pentru campania "Oameni noi". Ordinea publica este asigurata de reprezentanti ai Jandarmeriei, pana la aceasta ora nu s-au inregistrat incidente iar traficul nu este restrictionat in zona.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri