"Dupa cum stiti, ieri avocatul domnului Tariceanu a depus note scrise in aparare, un material destul de consistent. Colegii mei nu au reusit sa vada acest material in totalitate.

De asemenea, am primit ieri si astazi mai multe cereri de studiere a dosarului de catre senatori care nu sunt membri ai Comisiei Juridice. In consecinta, am hotarat sa trimitem Biroului Permanent aceste solicitari cu recomandarea de a permite colegilor senatori care nu sunt membri ai comisiei sa poata studia dosarul in cadrul Comisiei Juridice dupa o procedura de confidentialitate pe care o va stabili comisia si Biroul Permanent.

De asemenea, vom studia notele trimise in aparare de domnul Tariceanu. Practic, dezbaterea pe fond o vom face saptamana viitoare, in functie de ceea ce va decide Biroul Permanent. Am cerut Biroului Permanent o saptamana", a declarat Cazanciuc, la finalul sedintei care a inceput la ora 10:00 si a durat aproximativ 30 de minute.

Asadar, raportul asupra cererii formulate de procurorii DNA pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, mai intarzie cel putin o saptamana.

Decizia in cazul imunitatii...
Citeste si: Decizia in cazul imunitatii lui Tariceanu a fost amanata pentru 2019

Raportul care va fi adoptat de forul de specialitate urmeaza sa intre la vot, intr-unul dintre plenurile Senatului.

Notele lui Tariceanu prin care acesta se apara

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca a transmis Comisiei Juridice notele scrise care vor fi depuse la dosarul sau.

Liderul ALDE a precizat ca notele reprezinta argumente mai detaliate prezentate martea trecuta, cand a fost audiat.

"Argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la comisie. Acum exista numai o trecere in revista, mai detaliata, a lor. Sigur ca trebuie avut in vedere ca Parlamentul are dreptul suveran de a decide aceasta actiune de incepere a urmaririi penale si sigur ca Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penala, deci comisia nu este chemata in primul rand sa analizeze calitatea probelor prezentate de procuratura, ci Senatul este chemat sa decida mai degraba asupra oportunitatii din punct de vedere politic asupra acestei solicitari", a afirmat Tariceanu, luni, la Parlament.

Scandal in plen: Lia Olguta...
Citeste si: Scandal in plen: Lia Vasilescu acuza o conspiratie PNL-Iohannis-DNA

Calin Popescu Tariceanu a fost audiat, martea trecuta, in Comisia Juridica a Senatului. Audierea a durat putin peste o ora, iar presa nu a avut acces la lucrari.

Procurorii DNA au anuntat, la inceputul lunii noiembrie, ca desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte de coruptie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorala cu sume de bani provenite de la o firma care ar fi obtinut contracte comerciale importante de la statul roman.

"Dosarul s-a constituit in anul 2018, in urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autoritatilor judiciare austriece", arata DNA.

Concret, sustine sursa citata, un demnitar ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, foloase materiale in valoare de aproximativ 800.000 dolari de la reprezentantii unei companii austriece, in schimbul demersurilor depuse de acesta in exercitarea functiei, "astfel incat sa se incheie mai multe acte aditionale la un contract comercial derulat de companie".

Compania Hexi Pharma a fost...
Citeste si: Compania Hexi Pharma, trimisa in judecata. Care sunt acuzatiile

Sursa foto: Agerpres Foto