20 Martie 2019

Augustin Lazar isi depune candidatura pentru un nou mandat. Toader: Fiecare are o parere buna despre sine. Eu voi fi in comisia de selectie



Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si procurorul general Augustin Lazar au avut marti un schimb de replici, prin intermediul presei, in legatura cu decizia lui Lazar de a candida pentru un nou mandat la sefia Parchetului General.

"Fiecare are o parere buna despre sine si dansul e indreptatit la aceeasi atitudine. Eu voi fi in comisia de selectie, care face propunerea catre CSM si mai departe catre presedinte, ma voi exprima acolo" a spus Tudorel Toader la sediul Ministerului Justitiei, scrie Agerpres.

Dupa ce Augustin Lazar a anuntat ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat, Tudorel Toader a publicat pe Facebook o poza cu un apus.

Intrebat despre acea fotografie, Toader a spus ca "nicio asemanare nu este tot timpul intamplatoare".

De cealalta parte, Augustin Lazar a declarat marti ca "nu ar trebui sa discutam despre sentimente", ci de capacitatea de a conduce eficient o institutie.

"Aici nu ar trebui sa discutam despre sentimente. Aici discutam despre capacitatea de a conduce eficient o institutie si nimeni nu ar trebui sa puna mai presus sentimentele lui de respectarea legii, respectarea unei proceduri legale in curs si interesul de a avea la conducerea institutiilor statului roman oameni care cunosc profesional despre ce e vorba si care sunt experimentati, care trebuie sa produca eficienta in activitatea manageriala", a replicat Lazar.

Augustin Lazar a anuntat luni ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general, in conditiile in care, in octombrie 2018, Tudorel Toader a declansat procedura de revocare din functie a procurorului general.

Ministerul Justitiei a anuntat, vineri, ca a declansat procedura de selectie pentru numirea noului procuror general al Romaniei.



Citeste si