Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat duminica, la Brasov, ca un proiect de modificare a OUG 114/2018 se va afla pe masa Guvernului saptamana viitoare, in ceea ce priveste sectorul bancar propunerea fiind una de substanta, cu "calcule foarte bine fundamentate", bazate pe datele Bancii Centrale, scrie Agerpres.

"Ordonanta 114 se va modifica saptamana viitoare. (...) Va fi o propunere de ordonanta joi. Ce este foarte clar si agreat cu toti actorii din piata se va regasi pe masa Guvernului pentru a se modifica aceasta ordonanta. Pe zona bancara este un accept", a subliniat ministrul Finantelor intr-o conferinta de presa.

Teodorovici a adaugat ca "nu va fi un document care sa-i multumeasca pe toti cei implicati direct".

"Categoric, nu o sa fie un document care sa-i multumeasca pe toti, ca sa zic asa, cei direct interesati. Pe noi ne intereseaza foarte mult sa multumim ceea ce inseamna cetatenii Romaniei, costuri mai mici la ce inseamna imprumuturile in lei si, desigur, pentru mediul de afaceri, finantarea economiei reale. Asta a fost ceea ce noi am urmarit prin Ordonanta 114 si intarim prin aceste modificari pe care le vom face saptamana viitoare", a spus ministrul.

Conform lui Teodorovici, propunerile din noul text legislativ au la baza datele comunicate de Banca Centrala si au fost transmise Bancii Central Europene.

"Sunt calcule foarte bine fundamentate, sunt doar datele primite de la Banca Centrala, pentru ca dansii detin absolut toate datele legate de aceste dobanzi, media dobanzilor interbancare la toate intervalele de timp, deci este o propunere care efectiv are la baza elemente si multe ca numar, ca substanta, deci sunt propuneri fundamentate", a precizat ministrul Finantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri