Procurori si judecatori de la mai multe parchete si instante din tara protesteaza la aceasta ora in fata palatului de Justitie din Bruxelles, fata de repetatele modificari ale legilor justitiei. O delegatie a protestatarilor s-a intalnit, in aceasta dimineata, cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, noteaza HotNews.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene le-a transmis ca o eventuala adoptare de catre guvern a ordonantelor pe modificarea Codurilor penale si a contestatiei in anulare pe decizii definitive ale instantei supreme ar insemna incalcarea liniei rosii. Acesta a mai subliniat ca pe viitor nu vor mai exista discutii si avertismente, se va actiona in mod direct.

Magistratii au pancarte cu mesaje in limba engleza: ”Today is about Romania. Tomorrow it may be about others. You must act now”, ”Romanian judges and prosecutors want the CVM report to be respected”, ”The independence of the judiciary is not an option”, ”Romanian justice at european standards”, ”Rule of law, not rule of man”.

Prin reformele legislative adoptate in ultimii doi ani, ignorand avizele Comisiei de la Venetia si rapoartele Comisiei Europene, coroborate cu ineficienta Consiliului Superior al Magistraturii de a garanta in mod real independenta justitiei, judecatorii si procurorii fiind supusi unor asalturi continue, Romania se indeparteaza vizibil de la cerintele statului de drept. O astfel de situatie tinde sa se raspandeasca in toata Europa, punand sub carantina zeci de ani de dialog si progrese democratice ce pareau ireversibile. In atare conditii, institutiile europene nu pot ramane in pasivitate, soarta statului de drept in Romania fiind si obligatia acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri