Gabriela Firea cere in instanta daune morale de 100.000 de euro useristilor Nicusor Dan si Roxana Wring

Primarul General al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, a depus la Tribunalul Bucuresti, doua cereri de chemare in judecata impotriva Roxanei Wring, consilier general USR, si a deputatului USR Nicusor Dan, solicitand daune morale de 100.000 de euro pentru incalcarea dreptului la imagine, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis sambata AGERPRES de catre Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), ambele cereri sunt intemeiate pe faptul ca cei doi parati "au facut publice, in mod repetat, afirmatii false, calomniatoare, la adresa Primarului General si a Primariei Municipiului Bucuresti, in presa si prin intermediul retelelor de socializare online".

"Este mai mult o actiune de interes public decat una privata: increderea populatiei in institutiile statului poate fi afectata cu usurinta prin raspandirea in spatiul public a unor informatii eronate. In cele doua spete, ca si cu alte ocazii peste care am trecut, se aduc acuzatii total nefondate fata de actiuni municipale, fara nicio proba care sa le sustina. Practicarea unor astfel de campanii defaimatoare, prin care se transmite in mod repetat ca Primaria Capitalei ar prejudicia in vreun fel interesele populatiei, are ca efect sa scada credibilitatea institutiei publice. Doresc sa descurajez astfel de comportamente in societatea romaneasca, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispozitie - cea legala. Nu este neaparat cea mai comoda cale, dar prefer sa optez pentru o astfel de conduita decat sa aleg - asa cum au optat ei - pentru calea usoara a manipularii publice", a argumentat primarul Gabriela Firea, conform comunicatului mentionat.

In cele doua cereri se arata ca, in lipsa unor informatii documentate, exista posibilitatea solicitarii lor de la Primaria Capitalei, astfel incat datele prezentate sa contina si punctul de vedere oficial (in lipsa caruia cititorii nu isi pot forma o opinie informata).

Prin cererile inaintate se solicita Tribunalului sa constate incalcarea dreptului la imagine a Primarului General si obligarea de a formula scuze publice - prin intermediul mijloacelor mass media - presa scrisa si televiziune.

Citeste si:
Gabriela Firea anunță în ce condiții ar putea renunța la...
Gabriela Firea anunță că își...

O alta solicitare priveste acordarea de daune morale in cuantum de 100.000 de euro, suma ce va fi destinata unor proiecte sociale, mai mentioneaza comunicatul PMB.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
TVR, obligat să explice cheltuirea a 1 MIL. euro pentru ore suplimentare
Setari Cookie-uri